dilluns, 25 de gener del 2010

Ninot de neu amb boles de llana


Com que estem en plena estació hivernal, ens hem entretingut fent ninots de neu, amb llana. Son divertits per ornamentar l’habitació, o fer un detall a algú.
Necessitarem:
-1 cabdell de llana de color blanc
- cartró o cartolina
-tisores
-un compàs
- un “escura pipes”
-un pal petit
-un trosset de garlandes de Nadal
- 2 ulls (també es poden fer amb cartolina)
-cartolines de colors
-cola

Primer farem 2 boles de llana, si no recordes com es fan fes click aquí.


Quan tenim les dues boles fetes, amb els fils que hem fet el nus de les boles, els lliguem i ens quedaran les dues boles juntes.
Ara ve el moment de fer-li uns peus i enganxar-los amb la cola a la llana. Amb la cartolina, retallarem una mitja rodona, que ens servirà de barret, un triangle per nas, i una mitja lluna per la boca.
Nosaltres li hem fet un bastó, amb un trosset de pal al que li hem enganxat una mica de verd de les garlandes de Nadal.
Amb l’escura pipes li hem fet els braços que hem enganxat a les boles amb cola... i mireu que bonic que ens ha quedat!



Si T'agrada Aquest Bloc pots votar-me

Vota'm al TOP CATALÀ!
Segueix Llegint-Read more

diumenge, 24 de gener del 2010

Eco-Art: quadre amb cartró reciclat


Els meus fills son uns verdaders artistes, i ara se’ns ha donat per l’Eco Art, aquesta vegada hem reciclat els tubs de cartró del paper de cuina i del paper higiènic, qui diu que no es pot fer Art amb materials de rebuig?
Fer aquest quadre, és molt senzill, però porta el seu temps.


Materials que necessitarem:
- Tubs de cartró de paper de cuina o higiènic.
- cola blanca
- tisores
- pinces d’estendre la roba
- pintures a l’aigua
- Tela de pintura o una cartolina
- ... una mica de temps...

Nosaltres ho hem fet en tres fases: les flors, la tela i enganxar-ho tot.

Començarem xafant els tubs i tallant-los, la mida ideal és entre 2.5 cm i 3 cm. Enganxarem els tubs amb una mica de cola blanca, fent les formes que més ens agradin. Per què se’ns enganxin bé, i no perdin la forma, els aguantarem amb les pinces d’estendre la roba, fins que estiguin ben secs. Un cop secs els podem pintar i deixar assecar.

Per un altre costat, pintarem la tela o la cartolina, nosaltres hem preferit la tela de pintor, perquè el resultat un cop pintat és molt millor. Hem utilitzat pintures de dits, que son més divertides i donen moltes opcions de creació. Això si, per pintar millor posar-se un davantal o una samarreta vella, segur que s’embrutiran... un cop pintat, deixar assecar completament.

Quan ja ho tenim tot ben sec, ve el moment d’enganxar.... paciència... amb molta cura posar a tot el voltant dels rotlles de cartró cola i enganxar-ho sobre la tela, i aguantar pressionant (fluix) fins que quedi ben enganxat. I així ho anirem fent fins que tinguem totes les nostres figures al quadre.
Una verdadera obra de Eco-Art.



Si T'agrada Aquest Bloc pots votar-me Vota'm al TOP CATALÀ!











Segueix Llegint-Read more

dimecres, 20 de gener del 2010

Fem un rellotge per aprendre les Hores en Català

Aquí sota hi ha un video, de com es pot fer un rellotge per aprendre les hores, nosaltres hi hem fet una petita variació, hi hem enganxat una plantilla, que nosaltres hem fet (i que us podeu descarregar, si voleu, clickant a la imatge) on hem marcat el temps tal i com es diu en català. espero que us agradi...
-Materials necessaris:
*1 Plat de paper o plàstic
*cartolina
*cola
*tisores
*1 enquadernador de cap rodó
*plantilla del rellotge, o rotuladors de colors










Si T'agrada Aquest Bloc pots votar-me
Vota'm al TOP CATALÀ!
Segueix Llegint-Read more

dimarts, 19 de gener del 2010

Fem una aranya amb boles de llana

Per fer aquesta simpàtica aranya, necessitarem:
*5 netejadors de pipa negres
*1 bola de llana negra gran
*1 bola de llana negra petita
*2 ulls
*cola
*1 llapis o bolígraf
Primer de tot farem un parell de pompoms, un més gros, i un de petit. Si no saps com fer-los mira aqui...
Per les potes, agafarem 4 netejadors de pipes, i amb el bolígraf o llapis, li farem la forma arrodonida de les potes, amb l’altre netejador de pipa, enrotllarem les potes per fer la base, deixant una part lliure, que utilitzarem per recolzar el pompom i lligar-lo a l’estructura. Ara només ens falta enganxar els ulls amb la cola, i ja està la nostra aranya...



Segueix Llegint-Read more

dilluns, 18 de gener del 2010

Fem un pot per posar llàpissos


Per tenir controlats i accessibles els llàpissos, i ja que hi som, que quedi bonic, hem fet aquest posa llapis. Una manualitat ràpida i entretinguda, utilitzant materials que tenim per casa, i donant-los una nova utilitat.


Necessitarem:
- 1 pot de cartró
- canyetes de refresc
- Cola blanca
- Tisores

Primer tallarem les canyetes amb la mida del pot. Emplenarem de cola tot el voltant del pot, i anirem enganxant les canyetes, seguint un ordre de colors perquè quedi millor, les posarem ben juntes, i les anirem aguantant fins que quedin ben enganxades (podem ajudar-nos amb cinta adhesiva, que quan sigui sec retirarem). Comprovarem que ens quedin ben enganxades, i deixarem assecar.
Ja està! En comptes de llençar el pot, l’hem reciclat transformant-lo en un posa llàpissos....


Si T'agrada Aquest Bloc pots votar-me Vota'm al TOP CATALÀ!
Segueix Llegint-Read more

dissabte, 16 de gener del 2010

Posa tovallons amb pinces d'estendre la roba

Aquesta és una manualitat, molt coneguda, i molt fàcil de fer. Nosaltres en necessitàvem un, i què millor que tenir-ne un fet per nosaltres mateixos ?

Necessitarem:

*pinces de fusta (de les d’estendre la roba) entre 25 i 30 depenent de la mida.
*Cola per enganxar la fusta
*I pintures (opcional, per si s’hi vol donar color)
Primer, traurem els ferros de les pinces, amb cura per no enganxar-nos els ditets.Amb la cola, enganxarem les pinces, unes 18, al reves de com estaven, per la part planera.

Deixarem assecar una estona, i enganxarem per la punta, pinces de 2 en 2, i deixarem assecar. I aquestes les anirem enganxant fins que fem mig cercle, com una flor.Per fer la base, enganxarem de costat tantes mitges pinces, com la distància que ens ocupi el mig cercle, posades, una del dret i l’altre del revés (per mantenir estabilitat), sempre amb la part planera mirant cap amunt. Enganxem les mitges flors a la base, i Ja està!

Tenim un posa tovallons a punt! I fet per nosaltres!. Si es vol, quan tot és sec, es pot pintar....
Segueix Llegint-Read more

divendres, 15 de gener del 2010

Marc de fotos amb fulls de revista

Fent servir el mateix sistema dels rotllets de paper de revista, (si no recordes com es feien fes una ullada al post de fer una caixa amb tubets de paper de revista ), en aquesta ocasió hem decorat un vell marc de fotos, que ha quedat molt be, i on llueixen millor les fotografies. Els meus nens han passat una estona molt entretinguda, i ja estan pensant en nous projectes... aquest marc pot servir de idea per fer algun regal artesanal, on hem reciclat velles revistes i un vell marc de fotos.








Si T'agrada Aquest Bloc pots votar-me Vota'm al TOP CATALÀ!

Segueix Llegint-Read more

dijous, 14 de gener del 2010

Fem un senzill pàmpol per la làmapara


L’altre dia, vaig anar a mirar pàmpols per tapar una bombeta de la caravana, ja que veure una bombeta despullada, quedava força malament, però em vaig quedar escandalitzada dels preus… i, vaig pensar que els nens podrien ajudar-me a fer-ho,… i ho vàrem intentar i ens ha quedat genial. És senzillíssim i queda molt bé.
Necessitarem:
Fil gruixut de cotó
Cola blanca de Fuster
Un globus
Un pinzell
Un got

Primer de tot, rebaixarem la cola blanca amb una miqueta d’aigua, inflarem el globus, a la mida que creiem escaient, el posarem sobre d’un got, per poder maniobrar, i començarem mullant el cordill amb la cola blanca i anirem envoltant el globus, de tant en tant, passarem una mica més de cola sobre del fil amb el pinzell per què quedi més ferm, donarem tantes voltes al globus com creiem necessari, ho deixarem assecar( més o menys un dia) i rebentarem el globus…. El resultat, és com de botiga… i ens ha costat quatre duros, i els nens s’ho han passat d’allò més bé…. I així ens ha quedat... xulo no?






Si T'agrada Aquest Bloc pots votar-me
Vota'm al TOP CATALÀ!

Segueix Llegint-Read more

dimecres, 13 de gener del 2010

reciclem: moneder amb ampolles de plàstic

De ben segur , que, com a totes les cases que hi ha nens, ja no sabem on guardar: monedes rares, bales, petxines, "tazos", xapes i d'altres "col•leccions" de cosetes petites que no sabem mai on guardar, i que "no es poden perdre" ja que son petits tresors.
Be doncs, hem trobat una solució al problema, utilitzant materials reciclats, i el resultat ens ha quedat molt be, útil i divertit, hem fet un posa cosetes amb ampolles de refresc...

Materials que necessitarem:
- 2 ampolles buides de refresc de 2 litres.
- cola de contacte
- cremallera d'uns 30 cm. (nosaltres n'hem fet servir una de "reciclada" d'una vella motxilla).
- pinces d'estendre roba.
- un parell d'ulls (opcional, també es poden pintar)



Començarem tallant el cul de les ampolles amb unes tisores, normalment hi ha una petita marca, que ens pot servir per tallar més recte.
Posarem la cola de contacte en un costat de la cremallera, ben escampada, i anirem col•locant-la per l'interior del cul d'ampolla, aguantant-la amb les pinces per què no es mogui. anirem pressionant fins que quedi ben sec i enganxat.


Quan tenim la primera part ben enganxada, ara toca posar la segona, aquesta és una miqueta més feixuga, el funcionament és el mateix, però haurem de tenir més paciència amb el costat on s'ajunten les cremalleres...

Un cop està tot ben enganxat, si volem li podem posar uns ulls, o qualsevol altra cosa que ho pugui fer més divertit... i a guardar "petits tresors"!








Si T'agrada Aquest Bloc pots votar-me Vota'm al TOP CATALÀ!
Segueix Llegint-Read more

diumenge, 10 de gener del 2010

Aprenem a fer boles de llana

Aprenem a fer boles de llana?

Per fer les boles de llana necessitarem:
  • cartró,
  • tisores,
  • compàs
  • llana
Dibuixem dos cercles concèntrics (un dins de l'altre), de la grandària que vulguem que sigui el pom-pom.
Retallem el cartró. N’hem de fer dos iguals. Els posem junts.
Anem enrotllant llana, perquè no sigui molt molest, el millor és agafar trossos no massa llargs. Així, fins que ho tinguem ben ple i tinguem una quantitat de llana gruixuda.

Tallem la llana, ficant les tisores entre els dos cartrons. Agafem un tros de llana i la fiquem entre els dos cartrons i fem una volta. Hem de lligar-ho una mica fort, però sense trencar-la. Traiem el cartró, que només podrem fer-ho, trencant-lo. I ja tenim la bola de llana acabada. Podem polir una mica, arrodonint la bola amb les tisores, per si ha quedat algun tros de llana desigual…

Ja està, oi que és fàcil?


Segueix Llegint-Read more

dissabte, 9 de gener del 2010

Fem una caixa amb tubets de paper

Els nens tenen moltes cosetes per guardar, però les caixes on guardar-les solen ser una mica aburrides... Hem pensat que la podriem tapar amb papers de revista per fer-les una mica més divertides.
Necessitarem:
*1 revista
*Cola Blanca o en barra
*tisores
*1 capsa de sabates o similar.
*1 pinzell
Començarem arrencant els fulls de la revista, i cada full, l'enrotllarem molt apretat i posarem una mica de cola al final per què no s'ens descargoli. Això ho haurem de fer amb quasi tots els full de la revista.
Un cop tinguem els tubets de paper fets, els tallarem a la mida de la caixa. Hem de tenir en compte, que si la caixa te tapa, haurem de tallar els trossets de la base més curts, afafarem la mida amb la tapa posada.
Posarem força cola blanca a l'exterior de la capsa i anirem enganxant els tubets de paper tallats a la mida corresponent. Anirem combinant diferents colors, lletres, que quedi ben barrejat...
Deixem assecar. Quan sigui sec, rebaixarem una mica de cola blanca amb aigua, i amb un pinzell ho "pintarem" tot per sobre per enfortir-ho...
I... ja està! ens ha quedat be, no?





Si T'agrada Aquest Bloc pots votar-me Vota'm al TOP CATALÀ!


Segueix Llegint-Read more