dilluns, 22 de febrer del 2010

Reciclant arxivadors



Manualitat publicada a "el mon de l'arale" el 07/02/2010 "Any nou, arxivadors com nous..."




He canviat els arxivadors de l’oficina, be, son els mateixos que tenia, però els he “tunejat “ una miqueta. Un dia, passejant, vaig veure en una aparador d’una botiga de material d’oficina, uns arxivadors, que junts feien un quadre, i em varen agradar molt, però el preu era una mica excessiu, i jo en necessito molts, i com que és època de crisi, i s’han de controlar les despeses, he reciclat, folrant els antics arxivadors amb làmines de quadres i fotografies, i semblen nous.
Queda be no?






Segueix Llegint-Read more

dilluns, 15 de febrer del 2010

Fem el nostre calidoscopi


Per fer un calidoscopi casolà, necessitarem:
- 2 CD
- Tisores
- regla
- Cinta adhesiva.
- Tovallons de paper
- Plàstic transparent
- Un tros d’escuma o foami
- Perletes de colors
- Tub de cartró (de paper de cuina o higiènic)
Primer de tot tallarem 3 rectangles d’uns 8 x 2.5 cm dels CD’s. Hem d’anar amb compte de que no se’ns faci malbé la part brillant del CD. Els enganxarem rots tres amb la part brillant mirant cap a dins. Tallarem 2 cercles rodons de plàstic amb el diàmetre del tub. I amb l’escuma o el foami, farem el visor.
Posarem el prisma triangular dins del tub, i si se'ns mou, l’embolicarem amb tovallons de paper, perquè ens quedi ben centrat i no es mogui. Enganxarem el visor a un dels extrems, i els dos cercles de plàstic a l’altre, deixant un espai entre els dos cercles on hi posarem les perletes de colors.
Ara ja tenim el nostre calidoscopi, quan mirem pel visor i li anem donant voltes.... Mireu que bonic!







Si T'agrada Aquest Bloc pots votar-me
Vota'm al TOP CATALÀ!



Segueix Llegint-Read more

dimarts, 9 de febrer del 2010

fem uns estalvis amb pinces d'estendre roba

Amb el mateix sistema que varem utilitzar per fer el posa-tovallons, ara els meus nens, han fet uns estalvis, per poder posar les cassoles a la taula, i evitar que es cremin les estovalles, ells s’ho han passat molt be, i és molt útil.
Hem utilitzat:
17 pinces de fusta.
Cola blanca.
Vernís incolor.

(també es pot pintar de colors i queda més bonic)

Primer traurem les peces metàl•liques de les pinces, i les enganxarem amb cola per la part planera més llarga. Quan siguin seques, les anirem enganxant totes per la part planera estreta, fins que la última s’enganxi amb la primera.

Ja està ! fàcil no?


Si T'agrada Aquest Bloc pots votar-me Vota'm al TOP CATALÀ!


Segueix Llegint-Read more

dimecres, 3 de febrer del 2010

Banyes i cua de disfressa de dimoni


necessitarem:
- tela gruixuda vermella- un filferro per la cua (no massa prim per que pugui aguantar fent forma- escuma o cotó per emplenar (es poden utilitzar esponges de vany rallades a trossets petits)- goma fina per subjectar les banyes al cap- fil, agulla, tisores, guix per marcar la tela…

dibuixem i tallem:
- QUATRE patrons A

- DOS B


- DOS C


- UN D
(son formes orientatives. Tindràs que aplicar les mesures que creguis necessaries.
Les banyes:
cosim de dos en dos els patrons A per el costat on a la imatge es negre. Li donem la volta, per que les costures quedin amagades i emplenem les banyes amb escuma o cotó. Quan les hem emplenat, cosim la base B de les banyes. Les atravessem amb la goma amb ajuda d'una agulla:
lliguem la goma a la mida del cap.
La cua:
cosim els dos patrons C per la línea negra. Cosim entre si les dues linies negres del patró D.
Donem la volta, per que les costures quedin dins. Emplenem la punta (C) d' escuma p cotó i la cosim al final de la cua (D) deixant un petit foradet per posar el filferro. Introduim el filferro que arribarà des del començament fins al final de la cua (les puntes, millor doblegar-les per no fer-nos mal) i emplenar-ho (D)tot amb l'escuma o cotó .
cosim la cua a la roba que tinguem que portar, i li donem forma..



Segueix Llegint-Read more